Среда, 23 сентября 2020 г.
  • EUR: 19.6
  • USD: 16.66
  • RUB: 0.22
  • UAH: 0.59
Кишинев: 25/23 ° Завтра: 17/15 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Usatîi: Autoritățile moldovenești protejează traficanții de droguri de urmărirea internațională

11:30 2017-10-06

Класс!Reținerea inopinată pentru 30 de zile, a grupului de traficanși de droguri, în frunte cu autoritatea criminală ”Borman” se explică prin intenția autorităților moldovenești de a ascunde schemele de livrare a drogurilor, controlate de ei, din America Latină prin Europa în Rusia.

Declarația a fost făcută de liderul ”Partidului Nostru”, primarul de Bălți, Renato Usatîi în cadrul unei emsiuni la Jurnal TV.

Potrivit lui Usatîi, în condițiile în care Moldova a devenit cel mai mare punct de transbordare în transportul drogurilor dintre America Latină, Europa și Rusia, nu a fost în interesul autorităților moldovenești ca ”Borman” să ajungă pe mâinile oamenilor legii de peste hotare, pregătiți deja să-l aresteze.

Astfel, protectorii lui ”Borman” în guvernarea moldovenească, au repetat scenariul, probat de aceștia, la arestarea altei autorități criminale, Ion Druță, alias ”Pisateli”. Renato Usatîi a menționat că Druță (Pisateli) a fost băgat în închisoarea moldovenească, deoarece lui Plahotniuc nu-i era convenabil, ca Pisateli, care era urmărit de polițiștii din România, Marea Britanie și alte țări europene, să le povestească totul: despre omorul în cartierul VITAN din București și despre tentativa de asasinare în Marea Britanie (nr.r. Gorbunțov) și alte crime.

”La fel și în cazul lui Borman: au văzut că rușii, mâine-poimânie, trebuie să-i aresteze pe toți, moldovenii au început să mimeze lupta”, a menționat Usatîi, subliniind că Borman a fost implicat, împreună cu actualul deputat PDM, Constantin Țuțu, în asasinarea unui lider al lumii interlope din Orhei. Tot atunci, a continuat Usatîi, poliția l-a eliberat pe Borman, deși ”expertiza a arătat că au împușcat și Țuțu, și Borman și alții”.

”Cum se primește că la PublikaTV, anunțați că în 2011, el a fost condamnat pentru banditism, după care implicat în omor. De parcă totul s-ar fi întâmplat acum 30 de ani. Voi țineți o săptămână, alta, o lună, două, în schimbul unor pachete”, a menționat Usatîi.

La mijlocul lui septembrie, mass-media au comunicat că serviciile speciale rusești au anihilat activitatea unei grupări criminale organizate internaționale, implicată în contrabandă de droguri în proporții deosebit de mari din Europa în Rusia prin Moldova. Atunci, în flagrant delict, au fost reținuți cetățeanul Rusiei și cetățeanul Moldovei, de la care ”au fost ridicate nu mai puțin 31 kg de droguri, prețul cu amănuntul al căroa se ridică la 20 de milioane de ruble”.

A doua zi, autoritățile moldovenești au trimis câteva zeci de procurori în raioanele Soroca și Drochia și au raportat ”despre reținerea unor traficanți de droguri”. În pofida informațiilor difuzate, despre alte măsuri întreprinse, nu se știe nimic deocamdată.

Anterior, mass-media a informat despre implicarea în contrabandă cu droguri a reprezentanților din anturajul oligarhului și liderului patronului Partidului Democrat.