Суббота, 26 сентября 2020 г.
  • EUR: 19.53
  • USD: 16.77
  • RUB: 0.22
  • UAH: 0.59
Кишинев: 22/20 ° Завтра: 24/22 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Politician despre protestul anunțat de Dodon pentru 24 septembrie: O face la comanda lui Plahotniuc

09:32 2017-09-08

Класс!La protestul anunțat de Președintele Igor Dodon pentru 24 septembrie, oligarhul Vladimir Plahotniuc va fi cel care se va îmbrăca în straiele lui Dodon, și, deghizat în tanchist rus, va agita sabia războiului în capetele naivilor și ale fanilor săi.

Declarația a fost făcută de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, comentând acțiunea planificată de Igor Dodon la doar o săptămână de la protestul societății civile și a opoziției antioligarhice.

”De fapt, pe 24 septembrie, Plahotniuc va fi cel care se va îmbrăca în straiele lui Dodon, și, deghizat în tanchist rus, va agita sabia războiului în capetele naivilor și ale fanilor săi. Dodon nu acționează de sine stătător. O face la comandă, cum a făcut-o, în general, din 2010 încoace, de când Plahotniuc l-a scos din PCRM și i-a făcut partid pentru a-l putea folosi drept colac de salvare atunci când va fi nevoie”, a declarat Năstase în cadrul unui interviu pentru ”tribuna.md”.

Potrivit lui Năstase, ”cum a făcut și în septembrie 2015, când, aflând de planurile noastre, ale protestatarilor autentici, de a extinde în fața Parlamentului orașul Demnității și Adevărului, instalat în Piața Marii Adunări Naționale, noaptea, pe ploaie, sub privirile unor polițiști umiliți de ordinele guvernării, contra cost, Dodon a instalat corturi în fața Parlamentului, acolo unde urma să mergem noi”.

”Trebuie să ne pătrundem adânc de ideea că manifestația preconizată de Dodon și Plahotniuc, pe banii furați de la moldoveni și contribuabilii europeni e menită să demonstreze Occidentului că susținătorii vectorului estic sunt mai numeroși și că, în aceste condiții, regimul oligarhic este salvatorul vectorului proeuropean. Această stratagemă este una falsă, deoarece Dodon și Plahotniuc plătesc și șantajează așa-zișii protestatari, în timp ce susținătorii noștri nu au mijloace de locomoție pentru a se deplasa la Chișinău”, afirmă Năstase.

Potrivit politicianului, ”polarizarea societății, dezbinarea – iată colacul de salvare al lui Plahotniuc, iar complicele său de aur în acest proces este Dodon. Orice tentativă de a-l atrage pe Dodon de partea oamenilor e sortită eșecului. Banul e mai important pentru el decât țara și viitorul ei, decât drepturile și interesele oamenilor pe care i-a mințit de atâtea ori în propriul său interes”.

”Iată de ce pe 17 septembrie trebuie să fim cât mai mulți, cât mai determinați și să dejucăm scenariul de doi bani al cuplului corupt”, a subliniat sursa citată.

Amintim că pentru data de 17 septembrie, forțele de opoziție antioligarhică au anunțat un amplu protest în fața Parlamentului împotriva implementării sistemului electoral mixt, votat în grabă de partidele oligarhului Vladimir Plahotniuc și Președintelui Igor Dodon.