Среда, 23 сентября 2020 г.
  • EUR: 19.6
  • USD: 16.66
  • RUB: 0.22
  • UAH: 0.59
Кишинев: 25/23 ° Завтра: 17/15 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


”Plahotniuc a dat indicații lui Dodon să fie în opoziție”. Usatîi despre scandalul în jurul zvonurilor privind regimul de vize cu Rusia

15:28 2017-08-15

Класс!Deja în toamna acestui an, în Moldova ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate. Potrivit președintelui ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, scandalul în jurul zvonurilor despre o iventuală introducere a regimului de vize dintre Moldova și Rusia, este necesar Președintelui Igor Dodon pentru ridicarea raitingului în ajunul campaniei electorale.

Opinia a fost exprimată de Renato Usatîi pe rețelele de socializare.

”Surse din Parlamentul moldovenean au comunicat pentru mass-media rusești (ziarului ”Izvestia”) despre discuțiile în culuarele guvernării pe marginea introducerii regimului de vize cu Federația Rusă. Cred că aceste ”surse” reprezintă Partidul Socialiștilor, care în persoana liderului său, imediat a comentat zvonurile pentru același ziar”, a declarat Usatîi.

Potrivit sursei citate, oligarhul i-a dat indicații lui Dodon ”să fie opoziția”, pentru a crește raitingul PSRM înainte de alegerile parlamentare, desfășurarea cărora a fost planificată de Plahotniuc pentru toamna curentă.

”Plahotniuc și-a învățat bine lecțiile din anii nuli, când PPCD, acceptând colaborarea deschisă cu comuniștii, repede a început să fie inutilă pentru ei ca partid. Apropo, eșecul lor din vara 2009, în mare măsură este legat de aceasta. Dacă atunci în Parlament ar fi acces acest satelit devotat al PCRM, totul putea fi altfel. De altfel, la toate neajunsurile comuniștilor, este incorect să-i comparăm cu banda PDM”, a menționat Usatîi.

Potrivit liderului PN, dacă Dodon nu va reuși să ridice reputația, ”Partidul Socialiștilor ar putea primi prea puține voturi și în Parlament nu vor ajunge oamenii lui Plahotniuc din viitoarea listă a PSRM. Experiența ultimului an a demonstrat că Dodon a semnat toate legile, promovate de majoritatea parlamentară, iar în cazul sistemului mixt, chiar și singur a promovat-o”.

”Dacă de data aceasta, brusc, pe neașteptate, ”președintele” va refuza să promulge legea ipotetică cu privire la introducerea sistemului de vize, iar în Parlament se vor conforma cu aceasta, sub așa-numitele protestele fioroase ale lui Dodon, va deveni clar, că este un nou scenariu pentru umflarea raitingului slugii docile a regimului. Însă este posibilă și varianta, când parlamentul nu va adopta această lege și totul va rămâne la nivelul unor zvonuri. Însă Dodon la posturile sale de televiziune, va continua să lupte cu vitejie pentru intrarea liberă a rușilor în Moldova. Dacă regimul va merge pe un alt scenariu, însemană că el nu mai are nevoie de PSRM și Dodon. Jocul s-a făcut”, a conchis Usatîi.

Anterior, președintele ”Partidului Nostru” a anunțat că Plahotniuc intenționează să desfășoare alegeri parlamentare anticipate deja în toamna anului curent în legătură cu poziția critică a Occidentului față de schimbarea sistemului electoral. Usatîi a menționat că posibilele alegeri vor avea loc în baza sistemului proporțional.