Пятница, 25 сентября 2020 г.
  • EUR: 19.53
  • USD: 16.77
  • RUB: 0.22
  • UAH: 0.59
Кишинев: 18/16 ° Завтра: 22/20 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto

Șeful Poliției moldovenești a încercat să prezinte acțiunea de solidaritate a activiștilor ”Partidului Nostru” drept o provocare

15:01 2017-08-01

Класс!Tentativa unei provocări care, potrivit șefului poliției moldovenești, Alexandru Pânzari, ar fi fost pusă la cale de ”Partidul Nostru”, s-a dovedit a fi nimic altceva decât o acțiune de solidaritate cu activiștii PN Sergiu Tomșa și Stanislav Vlasov.

Declarația a fost făcută de conducerea ”Partidului Nostru” în cadru unei conferințe de presă, marți, 1 august. 

Astfel, potrivit activistului ”Partidului Nostru”, Sergiu Urecheanu, interceptările telefonice ale căruia au fost făcute publice pe site-ul poliției moldovenești, este vorba despre o discuție privată cu un priten din  copilărie. În cadrul discuției, activistul a menționat că în noaptea de 30 iulie, expiră termenul de arest ai activiștilor Sergiu Tomșa și Stanislav Vlasov. În context, activiștii ”Partidului Nostru” intenționau să-și întâlnească colegii de partid, la ieșirea din Penitenciarul nr. 13.

”Noi, în calitate de colegi de partid, am decis să-i întâlnim, să-i susținem”, a adăugat Urecheanu.

Totodată, vicepreședintele ”Partidului Nostru”, Ilian Cașu, a subliniat că acțiunea despre care a vorbit Pînzari, este o acțiune de solidaritate absolut legală ”când în noaptea de 30 iulie am intenționat să-i întâlnim pe colegii noștri, care au petrecut zece zile în închisoarea lui Plahotniuc”.

În final, Cașu l-a acuzat pe Pânzari de dezinformare premeditată și denigrarea formațiunii politice: ”Alexandru Pânzari a încălcat conștient legea. Noi ne rezervăm dreptul de a-l ataca în judecată pe șeful Poliției pentru calomnie și răspândirea informațiilor false”.

Mai mult, Cașu a adăugat că Pânzari a recunocut că mesajele și apelurile activiștilor de opoziție sunt interceptate. Iar interceptarea apelurilor telefonice este posibilă doar cu permisiunea instanței de judecată și doar în cadrul unui dosar penal.

”Chiar dacă există un dosar penal, intentat împotriva cuiva dintre noi, Pânzari nu a avut dreptul să-l facă public”, a menționat vicepreședintele ”Partidului Nostru”.

Amintim că la 1 august, în cadrul unui briefing, șeful Poliției, Alexandru Pînzari a anunțat despre prevenirea cu succes a ”provocărilor” la protestul de duminică, 30 iulie. Șeful poliției a refuzat să dea detalii în acest sens, însă, a recunoscut că organele de drept au intrat în posesia interceptărilor apelurilor telefonice ale activistului Sergiu Urecheanu. Mai târziu, pe site-ul poliției a fost publicat un comunicat de presă cu titlul: ”Poliția a deconspirat provocări ce urmau să aibă loc în cadrul protestului din 30 iulie curent”.

Totodată, în pofida declarației poliției, potrivit căreia ”în prezent au loc investigații în baza probelor acumulate”, cel mai probabil, singura probă ar fi ”interceptarea” în care Urecheanu vorbește despre acțiunea de solidaritate care urma să fie desfășurată.