Четверг, 09 июля 2020 г.
  • EUR: 19.48
  • USD: 17.27
  • RUB: 0.24
  • UAH: 0.64
Кишинев: 28/26 ° Завтра: 24/22 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto

Ex-deputat cere retragerea licenței ”Fly One”

16:03 2017-07-06

Класс!Fostul deputat, liderul partidului ”Casa noastră – Moldova”, Grigore Petrenco cere retragerea licenței de activitate a companiei aeriene ”Fly One”, după ce au fost dezvăluite detalii șocante ale activității acestei firme, ”protejate la nivel înalt”.

Petrenco, a dezvăluit la 6 iulie, după scandalul cursei Heraclion-Chișinău, că ”Fly One” pune zilnic în pericol viața oamenilor, pentru că utilizează avioane vechi, unele chiar fără testare tehnică, care, după o exploatare de 24 de ani prin țări ca Africa și Afganistan, au fost ”legalizate în Moldova, fără ca măcar să ajungă în țara noastră”.

”Pentru aceste crime trebuie cineva să răspundă. Cei care au eliberat ilegal certificat de navigabilitate, certificatul de exploatant aerian, cei care au protejat afacerea, cei care au beneficiat de pe urma ei, riscând cu vieți omenești - Cebotari, Maleca. Și Plahotniuc – cel care acoperă activitatea criminală a ministrului Justiției, Vladimir Cebotari. (...) Pentru toate aceste crime trebuie să răspundă Cebotari, Maleca și alții. Autoritatea Aeronautică Civilă trebuie să retragă imediat certificatul de exploatare ca să nu fie pierderi de vieți omenești”, a solicitat Petrenco joi, 6 iulie, în cadrul unei conferințe de presă.

”Am ieșit la această conferință de presă să sesisez organele abilitate, să informez cetățeniii despre pericolul real care există în cazul acestei companii. Sunt sigur că această schemă este protejată de cel care controlează toate instituțiile – oligarhul Plahotniuc. De aceea, mă interesează cine va fi responsabil – Cebotari sau Plahotniuc? Sper să vedem careva acțiuni din partea organelor de stat”, a mai declarat Grigore Petrenco.

Mai mult, potrivit deputatului, după scandalul cursei Heraclion-Chișinău, când s-a defectat aeronava,  ”avionul de la Heraclion cu defectiuni tehnice a venit a doua zi la Chișinău și apoi, plin cu pasageri, a plecat la Moscova, a revenit și a zburat în Italia, apoi în Antalia. Apoi a revenit în Chișinău âcu o întarziere de circa 6 ore. O altă rablă zburătoate de la Fly One a întarziat în Italia”.

Fostul deputat, Grigore Petrenco, a dezvăluit la 6 iulie, după scandalul cursei Heraclion-Chișinău, că ”Fly One” pune zilnic în pericol viața oamenilor, pentru că utilizează avioane vechi, unele chiar fără testare tehnică, care, după o exploatare de 24 de ani prin țări ca Africa și Afganistan, au fost ”legalizate în Moldova, fără ca măcar să ajungă în țara noastră”. Toate documentele fiind semnate 2016 de către directorul Autorității Aeronautice Civile pe atunci, Mircea Maleca, care actualmente face parte din conducerea Fly One. Un alt demnitar care stă în spatele companiei Fly One, este ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, familia căruia se află la conducerea firmei aeriene, afirmă fostul deputat. Întreaga schemă, de la obținerea certificatelor în condiții vădite de conflicte de interese, de corupție la nivel înalt, este protejată, potrivit lui Petrenco, de oligarhul Vladimir Plahotniuc.