Четверг, 02 апреля 2020 г.
  • EUR: 20.07
  • USD: 18.34
  • RUB: 0.23
  • UAH: 0.66
Кишинев: -2/0 ° Завтра: 6/4 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto

Platon: Firmele care mi se atribuie, aparțin de fapt lui Shor

11:55 2017-04-28

Класс!Omul de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat recent de prima instanță la 18 ani de închisoare în dosarul furtului bancar, prezintă probe care vin să demonstreze că firmele care i se atribuie de către procurori, aparțin, de fapt, milionarului Ilan Shor.

Pe pagina lui Platon a apărut un nou articol, adresat cetățenilor, în care Platon afirmă despre ”implicarea lui Shor și Plahotniuc în ”furtul secolului”, dar și despre faptul că o parte din banii furați de ei se încearcă a fi puși în responsabilitatea lui”.

Publicăm integral traducerea textului lui Veaceslav Platon:

”Procuratura ma acuză că eu, mințindu-l pe Ilan Shor, aș fi luat cu împrumut 860 de milioane de lei pe firmele lui, punând în gaj sursele financiare ale băncilor rusești. Motiv pentru aceste acuzații servesc mărturiile lui Ilan Shor și parțial a Stelei Pahomi. Pahomi declară că eu i-aș fi transmis lui Shor, prin intermediu ei, rechizitele companiei ”Zenit management Lmd” și ”Ancor Gateway Sistem”. Anume pe conturile acestor companii, Shor a transferat bani în valoare de 860 de milioane de lei. Însă Procuratura, în comun cu Shor susțin, că compania ”Zenit management Lmd” îmi aparține mie. Chiar fără a avea atribuțiile, pe care le au procurorii și alte instituții ale statului, avocații mei au pregătit dovezi, care demonstrează că firma ”Zenit management Lmd” aparține lui Shor. Respectiv, el este beneficiarul acestei tranzacții. De altfel și a multor altor tranzacții, care se referă la furtul miliardului. După cum am spus anterior, compania ”Zenit management Lmd” a fost creată în aceeași zi, de aceeași fondatori, pe aceeași adresă ca și ”Nord LP” și celelalte companii, care aparțin lui Ilan Shor. 

În toate tranzacțiile firmei ”Zenit management Lmd”, care nu ar aparține lui Shor, reprezentant al acestei firme era o oarecare Victoria Stoian. Rețineți acest nume. Atașez documente, care demonstrează acest fapt.

Documentele demonstrează, că ea este reprezentanta firmei, pe conturile căreia Shor a transferat 860 de milioane de lei, furate din BEM. Însă, nici Procuratura, nici instanța de judecată din Moldova nu a binevoit să o interogheze pe această persoană cu numele de Victoria Stoian. Totuși, noi am desfășurat propria investigație, care a depistat tangența implicarea directă a lui Shor în această companie.

După cum am menționat mai sus, Victoria Stoian figurează în documente drept ”reprezentantul firmei ” Zenit Management Lmd.”. Însă pe lângă această domnișoară, în toată istoria noastră figurează și un tânăr pe nume Andrei Nirauța. În documentele, pe care la fel le atașez, este indicat că Andrei Nirauța este administratorul firmei ”Caritas Group” SRL. Potrivit investigației publicației ”Ziarul de Gardă”, firma respectivă are legătură directă cu Ilan Shor. Jurnaliștii de investigație moldoveni au adus multe dovezi, care indică că Shor este beneficiarul firmei, administrată de Andrei Nirauța. Și anume Shor a creditat această firmă cu aproape 3 miliarde de lei.

Acum urmează deznodământul acestei istorii, pe care mulți ar putea să o considere romantică. Andrei Nirauța și Victoria Stoian s-ar  potrivi perfect pentru rolurile lui Bonnie și Clyde, renumiți hoți americani din perioada Marii Depresiuni. În special, când au un producător atât de ”talentat” , ca Ilan Shor, pentru care cei doi lucează.

Pe rețeaua de socializare facebook.com se vede în mod deschis că ”reprezentantul firmei ”Zenit Management Lmd, Victoria Stoian (amintesc că Shor îmi atribuie mie această firmă) trăiește în căsătorie civilă cu Andrei Nirauța, administratorul firmei ”Caritas Group” SRL, care potrivit investigației ”Ziarului de Gardă” aparține lui Shor”. Ei nu ascund acest lucru. Drept dovadă publicăm print sceen-uri și video de pe conturile lor de facebook. 

Cineva ar putea să ne contrazică: ”Oare puțini oameni din diferite firme își construiesc viața personală în comun. Și că asta nu este o dovadă. De altfel, dacă organele de urmărire penală și instanțele de judecată nu ar fi refuzat să atragă aceste persoane, măcar în calitate de martori, atunci suspiciunile în vederea unei simple coincidențe ar fi fost potrivite. Însă pe lîngă dovada indirecta - refuzul Procuraturii și a instanțelor de judecată, dacă vom căuta pe conturile de pe rețelele de socializare ale Victoriei Stoain, putem găsi încă ceva interesant. Victoria Stoian indică pe rețelele de socialziare că a lucrat anterior în magazinele fără taxe vamale (Duty-free), care aparțin lui Shor. De asemenea, ea avut dreptul exclusiv să plece din țară, folosind sala VIP al Aeroportului Chișinău, care după cum se știe, la fel aparține lui Shor (chiar dacă a fost dat în concesiune unei firme rusești). Toate documentele care demosntrează acest lucru, dar și print screen-urile și video de pe pagina de facebook se atașează.

În final vreau să reiterez. Eu niciodată nu m-a prezentat drept un om sfânt sau fără de păcate, spre deosebire de Shor și Plahotniuc. Acești domni, care cheltuie banii dumneavoastră, mai înceracă să-și cumprele chipul de oameni sfinți. Însă este evident, că astăzi eu mă aflu la închisoare pentru crime pe care nu le-am săvârșit. Mai mult, am fost închis pentru crime, pe care le-au săvârșit Shor și subalternii lui, sub protecția lui Plahotniuc, care și-a subordonat structurile de ordine și judecătoriile. Astfel, ei nu doar v-au jefuit de un miliard, dar continuă să vă mintă, eliminând prin orice metode concurenții din bussines. Iar dacă va fi nevoie, ei pot să transpună respansabilitatea pe indezirabili prin dosare fabricate pentru afacerile lor criminale. Când Plahotniuc va finaliza cu concurenții din afaceri, el se va apuca de disidenții din politică. Și să nu spuneți atunci, că nu v-am avertizat”.