Суббота, 26 сентября 2020 г.
  • EUR: 19.53
  • USD: 16.77
  • RUB: 0.22
  • UAH: 0.59
Кишинев: 22/20 ° Завтра: 24/22 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto

Dodon, desființat de cei mai aprigi susținători ai săi (VIDEO)

09:32 2017-04-04

Класс!Reprezentanții Asociației obștești „Patria noastră – Moldova”, care l-au susținut activ pe Igor Dodon în campania electorală prezidențială, sunt indignați că șeful statului nu a realizat nimic din ceea ce a promis.

Mai mult, membrii asociației moldoveniste spun că acum Dodon vrea să mintă din nou poporul cu organizarea unui referendum consultativ, scrie ”ZN”.

„Eu nu înțeleg cu ce ne ajută pe noi faptul că Dodon i-a retras cetățenia lui Băsescu și a schimbat „Ro” cu „Md” pe site-ul Președinției. Cum vor influența aceste inițiative viața oamenilor? De asemenea, ca să nu mai vorbesc de concediile la munte… Oamenii nici nu pot să viseze la așa lux. Pe mine, pe alegătorii lui Dodon ne interesează când vor fi inițiate reformele, când vor fi îndeplinite promisiunile electorale. Președintele știa că nu are prorogative de a îndeplini cele promise în campanie. Acum, când a ajuns președinte, se jeluiește că nu are prerogative. Vrea deja să organizeze un referendum consultativ neconstituțional pentru ca să obțină prerogative suplimentare. Și dânsul mai știe că acest referendum, care ne va costa între 60 și 75 de milioane de lei, nu va avea nicio valoare pentru majoritatea parlamentară. Președintele iarăși mizează pe faptul că oamenii nu înțeleg prea multe lucruri și îi vor crede promisiunile mieroase”, a spus Serghei Russu luni, 3 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă.

Membrii Asociației obștești „Patria noastră – Moldova” iau în derâdere și faptul că, în cadrul referendumului, Dodon vrea să întrebe oamenii dacă vor „Istoria Moldovei” în loc de „Istoria Românilor” în școli. „Aceste 60-75 de milioane, pe care vrea să le cheltuim pentru referendum, mai bine ar merge la majorarea pensiilor și salariilor. Mai vedem că președintele a numit și 33 de judecători, unii dintre care au judecat cauza Petrenco. Și în acest caz și-a încălcat promisiunile”, a spus Timur Bartaș.

Și reprezentantul Partidului „Patrioții Moldovei”, Serghei Perciun, crede că Dodon nici nu putea face prea munte, deoarece dânsul ar reprezenta „o mică particică” a sistemului. „Tot ce face el e să mintă poporul, ne induce în eroare, ne prostește. Și asta pentru ca să rămână la putere. Acest „Dodonel” a mințit poporul. Noi aveam așteptări că el se va opune acestui regim, dar el este parte a acestui regim. În viitorul apropiat, el va fi și mai mult folosit de cel care-l hrănește, iar noi vom rămâne cu dezamăgiri. Cum s-ar spune, până acum a fost o rață mută la Președinție, iar acum a venit una foarte gălăgioasă. Acest referendum cerut de Dodon este ca un scuipat în fața poporului. O s-o termine mai rău ca Voronin”, a precizat Perciune, citat de ”ZN”.

Deocamdată, Președinția nu a venit cu o reacție la conferința organizată de Asociația obștească „Patria noastră – Moldova”.