Пятница, 29 мая 2020 г.
  • EUR: 19.4
  • USD: 17.63
  • RUB: 0.25
  • UAH: 0.66
Кишинев: 14/12 ° Завтра: 15/13 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Peste 70 de cadavre au fost recuperate din Marea Neagră după prăbușirea avionului Tupolev 154

14:05 2016-12-27

Класс!Peste 70 de cadavre au fost recuperate din Marea Neagră. Corpul pilotului avionului militar rus de tip Tu-154 care s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră cu 92 de persoane la bord a fost recuperat de scafandri de pe fundul mării, de unde au fost aduse la suprafaţă alte 70 de părţi de cadavre, informează agenția rusă Tass.

„Atunci când au fost ridicate fragmente din fuzelaj, s-a mai găsit un cadavru. După ce a fost ridicat, cadavrul a fost identificat ca fiind al pilotului comandant al avionului Roman Volkov, judecând după însemne”, a declarat o sursă din echipa de căutare pentru presa rusă, transmite ”digi24”.

Potrivit sursei citate, au fost recuperate din mare 70 bucăţi cadavre.

Pe de altă parte, scafandrii au scos luni de pe fundul mării un fragment din partea de mijloc a fuzelajului, după ce au recuperat, anterior, mai multe fragmente mai mici, în largul staţiunii balneare Soci, de unde a decolat aeronava către Siria, a declarat un purtător de cuvânt al operaţiunii de căutare pentru Tass.

„Până acum, un fragment de patru metri din partea de mijloc a fuzelajului a fost scos de pe fundul mării”, a spus purtătorul de cuvânt, care a adăugat că operaţiunile continuă.

Totodată, ina dintre cutiile negre ale avionului militar prăbuşit în Marea Neagră a fost găsită de scafandri. Ea a fost reperată sub cabina avionului şi va fi scoasă în curând din apă, iar apoi va fi trimisă la Moscova pentru analiză, au declarat surse militare, citate de agenţia TASS. Celelalte două cutii negre, aflate în partea din spate a avionului, încă sunt căutate de echipele de intervenție.

Rusia a consemnat la sol toate aparatele de zbor Tupolev 154, până când vor fi elucidate cauzele accidentului de duminică, de la Soci, anunţă Interfax.

Anchetatorii au mai multe ipoteze pe care le analizează în paralel. Ei spun că este posibil ca obiecte străine să fi pătruns în motor, mai iau in calcul și alte tipuri de defecțiuni tehnice care ar fi putut să apară și nu exclud nici o posibilă eroare de pilotaj.

Un avion al Ministerului rus al Apărării, care avea la bord 92 de persoane, s-a prăbuşit în Marea Neagră, duminică, 25 decembrie la scurt timp după decolare, din staţiunea balneară Soci unde făcuse escala pentru realimentare. Toate persoane aflate la bordul avionului militar au murit, anunţa ministerul rus al Apărării.

Avionul de tip Tupolev Tu-154 avea la bord 92 de persoane: 84 de pasageri și opt membri ai echipajului. Printre ei se aflau 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, care urma să concerteze de Revelion în baza militară rusă Hmeymim (Siria) și alți opt militari.

Printre pasageri erau nouă jurnalişti ruşi, inclusiv o echipă de televiziune de la Pervîi Kanal, NTV și Zvezda.

La bord erau și înalți funcționari civili, dar și șeful unei organizații de caritate rusești, Elisaveta Glinka, medic pediatru-reanimatolog, cunoscută ca ”Doctor Liza”.