Понедельник, 28 сентября 2020 г.
  • EUR: 19.63
  • USD: 16.86
  • RUB: 0.22
  • UAH: 0.6
Кишинев: 13/11 ° Завтра: 21/19 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto

Petrenco: Ministrul de Interne trebuie să înceteze slujirea intereselor PLDM şi PDM, dar şi umilirea poliţiştilor

16:15 2015-06-11

Класс!Declaraţia a fost făcută de preşedintele partidului „Casa noastră - Moldova”, Grigore Petrenco joi, 11 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, care a făcut un apel către ministrul de Interne, Oleg Balan să înceteze să dea ordine criminale subalternilor de persecutare a candidaţilor electorali.

„Am un apel către conducerea MAI. Dle ministru, Balan, ocupaţi-vă de treabă! Încetaţi să mai serviţi intereselor Partidului Democrat, al PLDM, ale oricui din cei care se află la guvernare. Colaboratorii Dvs. trebuie să se ocupe de contracararea infracţiunilor şi nu să lupte cu opoziţia. Din nou continuă filajul, din nou ne sunt ascultate telefoanele. La fiecare deplasare a noastră pentru afişarea publicităţii electorale, ne însoţeşte câte o maşină. Trebuie să vă fie cel puţin ruşine pentru ca persoanele cu epoleţi să se ocupe de aşa chestiuni. Nu mai umiliţi atâta poliţiştii, nu le mai daţi ordine criminale!”, a declarat candidatul la funcţia de primar al mun. Chişinău, Grigore Petrenco.

„Avem şi un îndemn către poliţişti: nu executaţi ordinele politice şi criminale ale conducerii. Ştim că sunteţi în aceeaşi situaţie ca şi întreg poporul Moldovei, ştim că aveţi familii, copii, părinţi care suferă cu toţii, din cauza acestui regim, din cauza lui Plahotniuc, Filat şi a tuturor celor care au capturat astăzi ţara”, a mai menţionat sursa citată.

Politicianul şi-a exprimat speranţa că „în ultimele zile de campanie nu vom mai avea parte de astfel de surprize”. „Totodată sperăm că poliţia va investiga cine a dat foc bilbordurilor cu publicitatea noastră electorală, care s-a produs chiar sub nasul poliţiei, au fost arse banere şi pe Viaduct, şi pe str. Alba Iulia”, a mai subliniat Petrenco.

Îndemnul lui Grigore Petrenco către ministrul de Interne, Oleg Balan, vine după ce în noaptea de joi, 11 iunie, poliţişti în civil, înarmaţi şi cu veste antiglonţ, au urmărit şi au ameninţat candidaţii partidului „Casa noastră - Moldova”, Mihail Amerberg, Alexandr Gutovschi, dar şi candidatul la funcţia de primar al capitalei din partea formaţiunii, Grigore Petrenco. Pretenţiile poliţiştilor s-au rezumat la faptul că au fost încleiate pliantele CNM peste cele ale PDM, care erau deja încleiate peste PLDM.

După ce unul dintre colaboratorii structurilor de forţă, fără însemne distinctive, le-a distrus afişajul electoral, alţi poliţişti au încercat să-i reţină pe candidaţi şi să-i escorteze la inspectoratul de poliţie, contrar prevederilor legale conform cărora concurenţii electorali se bucură de imunitate pe durata campaniei.

Liderul formaţiunii „Casa noastră – Moldova” a mai menţionat că toate materialele video şi procesele verbale de constatare ale tentativei eşuate a poliţiei de reţinere a candidaţilor partidului, vor fi expediate observatorilor la alegeri, în special celor de la OSCE/ODIHR.