A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

CCA a refuzat repetat acordarea unei licențe de emisie prin cablu pentru portalul MOLDNEWS TV
Суббота, 04 июля 2020 г.
  • EUR: 19.43
  • USD: 17.23
  • RUB: 0.24
  • UAH: 0.63
Кишинев: 28/26 ° Завтра: 32/30 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto

CCA a refuzat repetat acordarea unei licențe de emisie prin cablu pentru portalul MOLDNEWS TV

17:20 2013-01-31

Класс!Consiliul Coordonator al Audiovizualului a refuzat repetat acordarea unei licențe de emisie prin cablu pentru portalul MOLDNEWS. Decizia a fost adoptată de membrii CCA, care au refuzat să ofere și argumente juridice în acest sens.

Conceptul prezentat repetat Consiliului Audiovizualului în baza recomandărilor făcute conține un număr sporit de emisiuni culturale, dar și explicații pe marginea unor momente controversate. Membrii CCA însă au refuzat eliberărea unei licențe de emsie prin cablu.

Potrivit lui Dinu Ciocan ”televiziunea de știri - am multe argumente. Grila de emisiuni este una foarte monotonă, unele și aceleași emisiuni într-un rulaj continuu. Eu nu cred că asta e bine”, menționînd că a accesat portalul MOLDNEWS, pe care l-a găsit demn ca agenție de știri, însă ca ”televiziune de știri - nu”.

Totodată, Marian Pocaznoi a interzis reprezentanților MOLDNEWS TV să aducă contraargumente, declarînd că Regulamentul CCA interzice implicarea în dezbateri a solicitanților.

Cu argumente similare a venit și Iurie Colesnic, potrivit căruia conceptul este unul ”nesigur și insuficient”, declarînd că nu este deacord cu denumirea și conținutul emisiunilor ”Culiturnîi Atlas” și ”Poliglot”.

Totodată, Vitalie Tabunșcic a menționat că nu vede motive pentru a refuza eliberarea licenței de emisie, pentru că emisia prin cablu ”nu necesită resurse considerabile. Să vedem care operatori vor dori includerea acestui post. Propun să vedem ce ei pot face”.

Alți membri ai CCA au menționat, că proiectul nu este unul convingător, iar din ”discuțiile purtate au înțeles că numărul buletinelor de știri poate fi mic, care vor fi reluate. Deaceea, nu se poate garanta că aceste știri vor fi sută la sută autohtone”.

În rezultat, doar doi membri ai Audiovizualului au votat pentru eliberarea licenței de emisie. Este vorba de Marian Pocaznoi și Vitalie Tabunșcic. Restul reprezentanților CCA s-au pronuntat împotrivă.

Amintim, anterior șeful delegației UE în RM, Dirk Shuebel a calificat argumentele aduse de CCA împotriva eliberării licenței de emisie prin cablu pentru MOLDNEWS TV drept neconvingătoare. În cadrul dezbaterilor precedente pe marginea oferirii licenței, singurul argument invocat de membrii CCA a fost insuficiența emisiunilor cu carcater cultural, chiar dacă legislația nu indică numărul concret de emisiuni în acest domeniu, pe care trebuie să le producă o televiziune.