A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Declarația portalului MOLDNEWS cu privire la refuzul CCA de eliberare a licenței de emisie pentru MOLDNEWS TV
Воскресенье, 09 августа 2020 г.
  • EUR: 19.68
  • USD: 16.62
  • RUB: 0.23
  • UAH: 0.6
Кишинев: 26/24 ° Завтра: 31/29 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Declarația portalului MOLDNEWS cu privire la refuzul CCA de eliberare a licenței de emisie pentru MOLDNEWS TV

18:18 2012-11-06

Класс!Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova;
Misiunii OSCE în Republica Moldova;
Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova;
Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova;
Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova;

 Diplomaţilor acreditați la Chişinău, organizaţiilor neguvernamentale, și celor de protecție a drepturilor omului.

 

ADRESARE
 

Pe 5 Noiembrie 2012, la ședința sa Consiliul Coordonator Audiovizualului al Republicii Moldova a hotărît să refuze acordarea licenţei de emisie în reţelele de cablu noului proiect de televiziune MOLDNEWS TV, iniţiată de compania "NOI SOLUTII MEDIA" SRL, care timp de patru ani deţine şi dezvoltă portalul informațional-analitic în rețeaua internet MOLDNEWS. MD .

Conceptul postului MOLDNEWS TV presupune apariția în spațiul mediatic din Moldova a noului post de televiziune de știri, care ar activa în formatul binecunoscutului canal televizat european EURONEWS. Se propune ca emisiunile noului post de televiziune să fie sută la sută producție autohtonă. Documentația prezentată CCA, inclusiv conceptul postului de televiziune şi grila de emisie este în deplină conformitate cu prevederile Codului Audiovizualului Republicii Moldova, precum şi altor acte legislative şi normative în vigoare.

Considerăm refuzul CCA de a acorda licenţa de emisie ca unul nefondat şi neargumentat din punct de vedere juridic, care limitează serios drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, inclusiv libertatea de exprimare, dreptul cetăţenilor de a fi informați, și să aibă acces la informaţii importante de interes public. Această decizie va avea în general un efect negativ asupra atmosferei în care astăzi funcționează toate mass-media din Moldova. Ea contravine obligaţiilor asumate de Republica Moldova față de Consiliului Europei, precum şi cele asumate odată cu ratificarea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Cerinţa CCA de a mări în grilă de emisie numărul de așa-numitelor emisiuni "culturale" este extrem de subiectivă şi lipsită de temei legal. Credem că aceste cerințe sunt fabricate exclusiv pentru a fi invocate drept motive formale pentru justificarea refuzului de eliberare a licenței de emisie unui nou post de televiziune.

Astfel, avem toate motivele să credem că această decizie a CCA este una care poartă un caracter politic şi a fost luată sub influenţa și la comanda unor exponenți politici.

Compania "NOI SOLUTII MEDIA" SRL, precum şi colectivul editorial al portalului MOLDNEWS se adresează diplomaților acreditați la Chişinău, organizaţiilor neguvernamentale şi cele de protecție a drepturilor omului, experţilor şi analiştilor de profil cu solicitarea de a da apreciere acestor acțiuni şi să nu fie indiferenţi faţă de situaţia creată.

Noi nu ne vom opri şi nu ne vom dezice de intenţia de a crea în Moldova o nouă sursă televizată de informaţie. Ne vom adresa repetat la CCA cu cererea de eliberare a licenţei de emisie noului post de televiziune MOLDNEWS TV.
 

Mizăm pe susținerea şi solidaritatea Dumneavoastră!