A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Refuz pentru portalul MOLDNEWS de la CCA în vederea obținerii unei licențe de emisie în rețelele prin cablu
Воскресенье, 09 августа 2020 г.
  • EUR: 19.68
  • USD: 16.62
  • RUB: 0.23
  • UAH: 0.6
Кишинев: 26/24 ° Завтра: 31/29 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto

Refuz pentru portalul MOLDNEWS de la CCA în vederea obținerii unei licențe de emisie în rețelele prin cablu

15:51 2012-11-02

Класс!Refuz pentru portalul MOLDNEWS în vederea obținerii unei licențe de emisie în rețelele prin cablu. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de vineri, 2 noiembrie a Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

După mai multe modificări ale documentelor și potrivit cerințelor fiecărui membru al CCA, instituția a refuzat acordarea licenței de emisie.

În cadrul ședinței, membrul CCA, Nicolae Damaschin a solicitat explicații precum cea, care ar fi limba de stat în opinia reprezentanților companiei "Noi Soluții Media". Totodată, membrul Consiliului Audiovizualului s-a împotrivit acordării licenței de emisie, pe motiv că proiectul de activitate al canalului nu prevede emisiuni de cultură și educație.

"Eu înteleg, că dvs. luați exemplul canalului Euronews, însă acesta este unul costisitor. Pe piața națională s-au făcut încercări de creare a unui post de știri. A fost nevoie de investiții enorme, în fața cărora nu au rezistat".

Șeful CCA, Marian Pocaznoi a solicitat să fie prezentate acordurile semnate cu reprezentanții rețelelor de cablu pentru retranslarea canalului, ignorînd faptul, că după obținerea licenței și pînă la eșirea în emisie există o perioadă de pregătire de un an. Deasemenea, Nicolae Damaschin "nu a văzut în conceptul postului emisiuni cu conținut cultural". Încă o pretenție față de conceptul canalului ține de reflectarea evenimentelor, care ar trebui să fie o "reflectare în oglindă" în vederea emisiei în limba rusă și cea de stat.

"Am o presimțire, care va fi decizia referitor la proiectul dat" - a menționat în cadrul discuțiilor membrul CCA, Corneliu Mihalache, specificînd, că cererea a fost depusă nu pentru obținerea unei fregvențe, ci pentru emisie prin cablu. Produsul ar fi fost unul autohton, iar timp de 4 ani de activitate, portalului web demonstrează o "echidistanță relativă și o liberă exprimare".

Totodată, pregătirile formale ale consiliului pentru ședință denotă faptul, că în pofida examinărilor repetate a cererii, dar și modificării conceptului de activitate a canalului, membrul CCA, Nicolae Damaschin nu cunoaste adresa de internet al portalului MOLDNEWS. Printre "argumentele" invocate de CCA se numără și necesitatea de a produce emisiuni culturale și nu doar informativ-analitice. Membrii CCA au susținut argumentele aduse, pe care le-au calificat drept unele fondate. Alte argumente, care ar fi împiedicat acordarea licenței de emisie, nu au fost invocate de membrii Consiliului Audiovizualului.

Astfel, doar doi dintre cei șapte membri ai CCA s-au pronunțat pentru eliberarea licenței de emisie.

Redacția portalului MOLDNEWS califică decizia CCA drept una nefondată, antidemocratică, incompetentă și motivată politic. Compania "Noi Soluții Media" și își rezervă dreptul de a ataca decizia CCA în instanța de judecată.