A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Mâine, 22 noiembrie, în Republica Moldova va veni ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov
Четверг, 29 октября 2020 г.
  • EUR: 19.99
  • USD: 17.03
  • RUB: 0.22
  • UAH: 0.6
Кишинев: 12/10 ° Завтра: 14/12 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Mâine, 22 noiembrie, în Republica Moldova va veni ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov

15:02 2011-11-21

Класс!Mâine, 22 noiembrie, în Republica Moldova va veni ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov. El va discuta cu reprezentanții guvernării și opoziției modalitățile de eficientizare a cooperării în cadrul CSI, inclusiv în lumina acordului privind zona de liber schimb a comunității, semnat în luna octombrie, curent.

Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că vizita lui Lavrov coincide cu aniversarea a zecea de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare între FR și Moldova din 19 noiembrie 2001.

Potrivit MAE al FR, un loc prioritar în cadrul negocierilor va ocupa discutarea problemei cooperării în domeniul politicii externe între cele două țări.
"Agenda ei este legată de perspectivele strategice de dezvoltare și asigurare a intereselor comune în problema securității regional și în scopurile integrării internaționale. Va fi continuat un dialog constructiv cu privire la modalitățile de eficientizare a cooperării în cadrul Comunității Statelor Independente, inclusiv în lumina acordului privind zona de liber schimb a CSI, semnat în luna octombrie, curent. În mod special, va fi abordată problema reglementării transnistrene în vederea pregătirii agendei lucrărilor reluate în cadrul consultărilor în format "5+2", se spune în document.

În plus, MAE al FR a declarat, că "în cadrul reuniunilor de la Chișinău partea rusă intenționează să-și confirme disponibilitatea de a consolida pânza spațiului umanitar, care face legătura între cele două țări; domeniile cultural, educațional și informațional, de a păstra în Moldova pozițiile tradiționale a limbii ruse".
Moscova consideră, că "situația politică internă instabilă din Moldova a devenit un factor obiectiv de frânare a dezvoltării relațiilor moldo-ruse".

"Situația dificilă și controversată din republică se resimte și în tentativele unor politicieni să încingă artificial spiritele antiruse, să falsifice istoria. În societatea moldovenească asemenea acte nu numai că nu au fost susținute, dar din contra au consolidat rândurile celor care este interesat de menținerea premiselor pentru armonie interetnică în societate, consolidarea bazelor de orientare politică externă echilibrată a țării. În mare parte, datorită acestui fapt în anii 2009-2011 s-a reușit să se mențină dinamica ascendentă în relațiile bilaterale la cel mai înalt nivel și la nivel înalt", a notat MAE rus.