A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Igor Dodon și deputații plecați împreună cu el niciodată nu şi-au expus deschis poziţia sau propunerile de modernizare în cadrul PCRM
Среда, 28 октября 2020 г.
  • EUR: 20.16
  • USD: 17.05
  • RUB: 0.22
  • UAH: 0.6
Кишинев: 13/11 ° Завтра: 15/13 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Igor Dodon și deputații plecați împreună cu el niciodată nu şi-au expus deschis poziţia sau propunerile de modernizare în cadrul PCRM

10:34 2011-11-10

Класс!Igor Dodon și deputații plecați împreună cu el niciodată nu şi-au expus deschis poziţia sau propunerile de modernizare în cadrul Partidului Comuniștilor. Așa se arată în declarația formațiunii de opoziție.

"Comitetul Central al Partidului Comuniştilor atrage atenţia la faptul că nici unul din ei niciodată nu şi-a expus deschis această poziţie a sa, fie în cadrul şedinţelor săptămânale ale fracţiunii, fie în cadrul Plenarelor Comitetului Central. Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc nu s-au adresat cu aceste subiecte către conducerea partidului nici în formă verbală, nici scrisă, deşi în cadrul şedinţelor fracţiunii Partidului Comuniştilor şi şedinţelor Executivului Politic erau purtate discuţii interne destul de aprinse pe marginea elaborării planului de acţiuni al PCRM – şi în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, şi în chestiunile eventualei reformatări a coaliţiei de guvernare, şi în altele. În aşa fel ei acţionau perfid, conspirativ, în cârdăşie cu liderii Alianţei. Unica apreciere a acestui comportament – trădarea politică şi josnicia civică", se spune în document.

Comitetul Central, în mod similar "caracterizează tot ce are legătură cu oarecare iniţiative ale lui Igor Dodon privind aşa numita "modernizare" a PCRM".

"Până în luna noiembrie nu era clar ce anume înţelege prin "modernizare". Schimbarea simbolurilor, liderilor, stilului politic, programului? Toate aceste întrebări au fost adresate de două ori lui Igor Dodon în şedinţele Executivului Politic al CC al PCRM. Dar în ambele cazuri el declara precum că nu este înţeles corect sau presa în mod intenţionat denaturează declaraţiile lui. Într-un final, pe 2 noiembrie a apărut un document prezentat de către Dodon public. Acest document, printre altele a fost transmis tuturor mijloacelor de informare în masă, în afară de presa de partid şi Comitetul Central. Astăzi deja este evident că modul provocator de prezentare şi însuşi conţinutul iniţiativelor expuse au fost doar un motiv pentru trădarea partidului nostru, iar esenţa aşa numitei modernizări se reducea la atragerea în cârdăşie a celei mai mari şi populare organizaţii politice din ţară cu planurile criminale ale Alianţei de guvernare", se menționează în declarație.

În acest context, Comitetul Central al Partidului Comuniştilor "apreciază gestul lui Dodon, Greceanîi şi Abramciuc ca o acţiune de completă decădere morală, ca o demonstraţie a lipsei depline de principialitate şi coruptibilitate".

"Nu trebuie trecut cu vederea şi faptul că consecinţele politice ale acestei trădări pot avea cea mai dramatică continuitate pentru viitorul şi statalitatea moldovenească, poporului său, capabile să înrădăcineze în ţară pentru o perioadă lungă de timp regimul oligarhic criminal. În orice caz, rezultatele acestei trădări sunt evidente: Alianţa pentru integrarea europeană dispune acum de numărul necesar de voturi pentru alegerea propriului Preşedinte şi ignorarea deplină a jumătate din societatea moldovenească", se arată convinsă opoziția.

În situaţia creată, Comitetul Central al Partidului Comuniştilor cheamă poporul moldovenesc "la rezistenţă faţă de regimul instalat în ţară".

"Intrigilor, trădării, noi trebuie să contrapunem unitatea noastră, consolidarea noastră, organizarea noastră şi intenţia fermă de a întoarce Moldovei stabilitatea, echitatea şi încrederea în ziua de mâine", se încheie declarația.