A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Igor Corman: Guvernul tărăgănează aprobarea actelor necesare pentru realizarea planurilor de liberalizare a regimului de vize şi stabilire a zonei de liber schimb cu UE
Вторник, 26 мая 2020 г.
  • EUR: 19.32
  • USD: 17.73
  • RUB: 0.25
  • UAH: 0.66
Кишинев: 14/12 ° Завтра: 18/16 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Igor Corman: Guvernul tărăgănează aprobarea actelor necesare pentru realizarea planurilor de liberalizare a regimului de vize şi stabilire a zonei de liber schimb cu UE

15:13 2011-07-12

Класс!Guvernul tărăgănează grav aprobarea actelor normative necesare pentru realizarea planurilor de acţiuni cu privire la liberalizarea regimului de vize şi stabilirea zonei de liber schimb cu Uniunea Europeană. O declaraţie în acest sens a fost făcută de deputatul Partidului Democrat, preşedintele comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, Igor Corman.

Potrivit lui, referitor la problema liberalizării regimului de vize şi stabilire a zonei de liber schimb se înregistrează „întârzieri serioase”.

Astfel, conform informaţiilor oficialului, din 38 de acte legislative, care se impun pentru liberalizarea regimului de vize între Republica Moldova şi UE, doar 15 sunt examinate în parlament.

„Noi încă la 1 aprilie am propus adoptarea în parlament a hotărârii cu privire la programul legislativ, care să prevadă implementarea planului privind liberalizarea regimului de vize. Din păcate, partenerii noştri nu acceptat această iniţiativă, aducând diverse argumente, unele chiar ridicole. Însă acest program ar fi disciplinat şi eficientizat activitatea parlamentului”, a menţionat parlamentarul.

„Vreau să vă informez că din 38 acţiuni legislative care urmează a fi adoptate şi prezentate la Bruxelles în cadrul realizării planului privind liberalizarea, doar 15 se află în parlament”, a spus el, adăugând că în cadrul planului urmează a fi reformate şi Serviciul de Grăniceri, şi Ministerul de Interne, urmează a fi luate măsuri de combatere a traficului de fiinţe umane, crimei organizate, crimei financiare, a fi asigurată protecţia datelor cu caracter personal, etc.
„Noi, în regim de urgenţă, trebuie să ne concentrăm asupra contextului european”, a accentuat el.

În plus, deputatul a menţionat că guvernul, de asemenea reţine documentele cu privire la stabilirea cu UE a unei zone de liber schimb aprofundat şi cuprinzător.

„Se întârzie modificările referitoare la administrarea domeniilor vamal şi fiscal: modificările la Codul Vamal, Legea cu privire la tariful vamal, Codul Fiscal, Legea cu privire la zonele economice libere”, a spus Igor Corman, accentuând că guvernul de asemenea zădărniceşte pregătirea bugetului pentru anul viitor, nu remite în parlament proiectul de politică fiscal-bugetară.

Printre alte pretenţii deputatul a numărat şi faptul că patru ambasade până la ora actuală rămân fără ambasadori, ceea ce afectează grav imaginea Republicii Moldova.