A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Ministerul Construcţiilor din nou a amânat termenele de finalizare a construcţiei locuinţelor pentru sinistraţii în urma inundaţiilor
Вторник, 14 июля 2020 г.
  • EUR: 19.41
  • USD: 17.13
  • RUB: 0.24
  • UAH: 0.63
Кишинев: 25/23 ° Завтра: 21/19 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Ministerul Construcţiilor din nou a amânat termenele de finalizare a construcţiei locuinţelor pentru sinistraţii în urma inundaţiilor

16:30 2011-06-30

Класс!Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a amânat încă cu două săptămâni termenele de finalizare a lucrărilor de construcţie a caselor pentru sinistraţii în urma inundaţiilor din raionul Hânceşti.

„În prezent casele din toate satele sunt finalizate 95 la sută şi la moment se efectuează partea finală a lucrărilor”, a declarat pentru portalul MOLDNEWS şefa serviciului de presă a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Ecaterina Grigorean, care pentru a câta oară a ezitat să numească fata limită de finalizare a construcţiilor.

Anterior, ministrul Construcţiilor, Marcel Răducan, a promis că construcţia celor 110 case rămase din Cotul Morii va fi finalizată până la 30 iun ie, curent. Astăzi, însă, Ecaterina Grigorean în interviul pentru portal a anunţat că la această dată abia vor fi încheiate lucrările de construcţie, iar darea în exploatare va avea loc două săptămâni mai târziu, când „vor fi eliminate toate defectele minore” în locuinţele pentru sinistraţii în urma inundaţiilor.

În vara anului 2010, inspectând începutul lucrările de construcţie a caselor, prim-ministrul Vladimir Filat a dat asigurări locuitorilor din zonele afectate, că guvernul îi va asigura în mod obligatoriu cu locuinţe până la primele îngheţuri din toamna anului 2010. Ulterior, cabinetul de miniştri şi-a revizuit prognozele, decalând termenele de dare în exploatare mai întâi până la 5 decembrie, apoi până la 25 decembrie, ca, mai târziu, să declare că locuitorii rămaşi fără case îşi vor primi locuinţele la sărbătorile de Paşti, în primăvara anului 2011.

Însă nici aceste termene nu au fost respectate, iar finalizarea lucrărilor de construcţie a fost amânată mai întâi pentru 15 mai, iar apoi, potrivit declaraţiilor, pentru începutul verii curente şi pentru 30 iunie.

În urma inundaţiilor din vara anului 2010 au fost înecate circa 4 mii de hectare de terenuri agricole, 706 locuinţe au fost distruse sau grav avariate, şi drept consecinţă, fără case au rămas 1 mie 293 de familii, pagubele materiale cauzate statului depăşind un miliard de lei. Totodată inundaţiile anului 2010 s-au soldat cu moartea a doi tineri, însă, în pofida gravităţii incidentului, Procuratura Generală a refuzat să intenteze un dosar penal, argumentând prin faptul că „nu sunt întrunite toate semnele constitutive ale componenţei de infracţiune”.