A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

În cadrul actualei sesiuni de vară-toamnă a parlamentului au fost contramandate, sau amânate absolut neîntemeiat şi contrar regulamentului mai mult de jumătate de şedinţe plenare
Вторник, 26 мая 2020 г.
  • EUR: 19.32
  • USD: 17.73
  • RUB: 0.25
  • UAH: 0.66
Кишинев: 14/12 ° Завтра: 18/16 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


În cadrul actualei sesiuni de vară-toamnă a parlamentului au fost contramandate, sau amânate absolut neîntemeiat şi contrar regulamentului mai mult de jumătate de şedinţe plenare

15:35 2011-06-29

Класс!În cadrul actualei sesiuni de vară-toamnă a parlamentului au fost contramandate, sau amânate absolut neîntemeiat şi contrar regulamentului mai mult de jumătate de şedinţe plenare. Astfel arat calculele realizate de fracţiunea de opoziţie a Partidului Comuniştilor.

După cum se ştie, „din 21 iunie fracţiunea Partidului Comuniştilor şi-a suspendat participarea la şedinţele plenare ale parlamentului, continuându-şi activitatea în componenţa comisiilor parlamentare şi speciale. După cum se ştie, această decizie a fost motivată de incapacitatea alianţei de guvernare de a organiza şi desfăşura alegeri democratice în republica Moldova. În acelaşi timp, nu în ultimul rând, acest protest a fost rezultatul eşecului absolut al activităţii parlamentului ca atare şi a majorităţii parlamentare din ultimele luni”.

„Fracţiunea Partidului Comuniştilor menţionează că sesiunea de vară-toamnă a parlamentului Republicii Moldova care se apropie de sfârşit a devenit un record de neproductivitate şi inutilitate. Nici o propunere a fracţiunii noastre, ce vizează cele mai importante aspecte ale sferei social-economice a vieţii ţării noastre, nici nu au fost incluse de majoritatea parlamentară în ordinea de zi a şedinţelor. De asemenea de către partidele alianţei nu au fost acceptate cerinţele fracţiunii comuniştilor de a respecta cu stricteţe regulamentul parlamentului, de a relua procesul legislativ normal, de înceta practica amânărilor nefondate şi contramandării şedinţelor plenare, şedinţelor biroului permanent şi comisiilor parlamentare”, se spune în declaraţia fracţiunii , în care se subliniază că „numai în sesiunea curentă au fost contramandate sau amânate absolut neîntemeiat, cu încălcarea regulamentului, mai mult de jumătate de şedinţe plenare”.

„Şedinţele plenare nu sunt reluate în regim normal pe parcursul a mai mult de două luni. Chiar şi încercările reprezentanţilor fracţiunii alianţei de guvernare de a se convoca în şedinţe se termină, de regulă, cu scandaluri publice, reglări de conturi între fracţiunile alianţei de guvernământ”, au accentuat cei din PCRM, ţinând însă să menţioneze că „din cauza Alianţei pentru Integrare Europeană, nu numai că a fost sistată realizarea tuturor obiectivelor curente stringente de administrare a ţării, dar şi paralizat în totalitate întreg procesul legislativ, iar sesiunea de vară-toamnă din anul curent a fost, de fapt, zădărnicită”.