A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

PLDM consideră că guvernul este în drept să încalce legea din motivul unor încălcări similare de torpilare a şedinţelor parlamentului din partea Partidului Democrat
Четверг, 02 июля 2020 г.
  • EUR: 19.25
  • USD: 17.18
  • RUB: 0.24
  • UAH: 0.64
Кишинев: 33/31 ° Завтра: 28/26 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


PLDM consideră că guvernul este în drept să încalce legea din motivul unor încălcări similare de torpilare a şedinţelor parlamentului din partea Partidului Democrat

15:09 2011-06-29

Класс!Preşedintele comisiei parlamentare pentru politica economică, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, consideră că guvernul Filat este în drept să încalce legislaţia în vigoare din motivul unor încălcări similare din partea Partidului Democrat, care, potrivit lui, torpilează şedinţele parlamentului.

Preşedintele comisiei parlamentare de profil a avut astăzi o întrevedere cu proprietarii automobilelor cu numere de înmatriculare străine, care la 5 iulie pot rămâne fără automobilele sale şi să se aleagă cu dosare penale şi amenzi usturătoare pentru încălcarea legislaţiei vamale. Veaceslav Ioniţă a menţionat că din cauza „războiului” dintre colegii de alianţă autorităţile nu pot ajuta automobiliştii.

Totodată, el a anunţat că în calitate de preşedinte al comisiei parlamentare va expedia prim-ministrului o scrisoare cu solicitarea de a emite o circulară pentru serviciile de profil (Serviciul Vamal şi Ministerul Afacerilor Interne), care ar permite proprietarilor de autoturisme să circule liber până la decizia parlamentului cu privire la prelungirea termenului de amânare. Totodată, el şi-a exprimat speranţa că şoferii „nu vor avea probleme”.

Preşedintele comisiei a fost întrebat de jurnalişti dacă nu se va considera încălcare a legislaţiei circulara guvernului, care va fi contrară legilor în vigoare.

„Am fost întrebat dacă va fi legală această circulară? Dar este legal faptul că parlam,entul nu se convoacă în termenele stipulate de lege?”, a declarat Veaceslav Ioniţă, menţionând că „oamenii nu au nici o vină” şi ar trebui ajutaţi în situaţia creată.

Amintim, că anterior alianţa de guvernare a operat unele amendamente în legislaţie, prin care a stabilit că din 4 aprilie, curent, au intrat în vigoare noile reguli de introducere temporară pe teritoriul ţării a mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare străine. Ca urmare a amendamentelor operate, cetăţeanul Republicii Moldova poate introduce şi circula pe automobile înregistrate în alte state cel mult 90 de zile calendaristice pe an, la expirarea cărora el este obligat să scoată acest mijloc de transport de pe teritoriul republicii.

Mai târziu, guvernul şi-a revizuit hotărârea, anunţând o amânare a termenului de intrare în vigoare a legii până la 1 ianuarie 2012. Între timp, însă, până la data limită – 4 iulie, parlamentul nu va reuşi să se convoace şi să adopte aceste amendamente ale guvernului, ceea ce îi pune pe proprietarii de autoturisme cu numere în înmatriculare străine într-o situaţie semilegală.