A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Din cauza disensiunilor în cadrul alianţei de guvernare, proprietarii de autoturisme cu numere străine ar putea rămâne fără maşinile sale
Вторник, 26 мая 2020 г.
  • EUR: 19.32
  • USD: 17.73
  • RUB: 0.25
  • UAH: 0.66
Кишинев: 14/12 ° Завтра: 18/16 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Din cauza disensiunilor în cadrul alianţei de guvernare, proprietarii de autoturisme cu numere străine ar putea rămâne fără maşinile sale

14:50 2011-06-29

Класс!Din cauza disensiunilor în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, aflate la guvernare, proprietarii de autoturisme cu numere străine ar putea rămâne fără maşinile sale, deoarece expiră termenul de adoptare în parlament a amendamentelor în actele normative.

Anterior alianţa de guvernare a operat unele amendamente în legislaţie, prin care a stabilit că din 4 aprilie, curent, au intrat în vigoare noile reguli de introducere temporară pe teritoriul ţării a mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare străine. Ca urmare a amendamentelor operate, cetăţeanul republicii Moldova poate introduce şi circula pe automobile înregistrate în alte state cel mult 90 de zile calendaristice pe an, la expirarea cărora el este obligat să scoată acest mijloc de transport de pe teritoriul republicii.

Astfel, la 4 iulie expiră termenul de 90 de zile pentru folosirea liberă a acestor maşini şi deja la 5 iulie proprietarii lor se pot alege cu amenzi, dosar penal şi să rămână fără automobilul său. Conducătorii auto astăzi s-au întâlnit cu preşedintele comisiei parlamentare pentru politica economică, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, care a menţionat că „războiul” dintre colegii de alianţă împiedică autorităţilor să le ajute automobiliştilor.

„Guvernul a trimis la parlament un proiect de lege care va amâna intrarea în vigoare a amendamentelor de al 4 iulie până la 1 ianuarie 2012, însă din cauza populismului unor partide, care susţin totul numai la nivel de vorbe – parlamentul nu se va convoca şi această lege nu va putea fi aprobată până la data limită – 4 iulie”, a spus Veaceslav Ioniţă.

Totodată, el a relatat că în calitate de preşedinte al comisiei parlamentare va expedia prim-ministrului o scrisoare cu solicitarea de a emite o circulară pentru serviciile de profil (Serviciul Vamal şi Ministerul Afacerilor Interne), care ar permite proprietarilor de autoturisme să circule liber până la decizia parlamentului cu privire la prelungirea termenului de amânare. Totodată, el şi-a exprimat speranţa că şoferii „nu vor avea probleme”.

Prezent şi el la şedinţa comisiei, deputatul partidului Liberal Oleg Bodrug a menţionat că „Partidul Liberal va susţine proiectul de lege în parlament, întrucât este singura soluţie în situaţia creată”. Însă, dacă Partidul Democrat va refuza să susţină această iniţiativă – atunci, potrivit lui Veaceslav Ioniţă, şoferii „se pot aştepta la mari probleme”.