A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Din cauza disensiunilor din cadrul alianţei de guvernare, săptămâna curentă nu va avea loc nici o şedinţă plenară a parlamentului
Четверг, 02 июля 2020 г.
  • EUR: 19.25
  • USD: 17.18
  • RUB: 0.24
  • UAH: 0.64
Кишинев: 22/20 ° Завтра: 27/25 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Din cauza disensiunilor din cadrul alianţei de guvernare, săptămâna curentă nu va avea loc nici o şedinţă plenară a parlamentului

14:07 2011-06-27

Класс!Din cauza disensiunilor din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană aflată la guvernare, săptămâna curentă nu va avea loc nici o şedinţă plenară a parlamentului. Declaraţia a fost făcută de şeful Legislativului Moldovei, Marian Lupu.

Potrivit lui, şedinţa în plen a parlamentului este planificată pentru săptămâna viitoare. Printre motivele care au determinat conducerea parlamentului să ia o asemenea decizie, se numără faptul că în sediul Palatului Republicii, care la moment găzduieşte temporar parlamentul Moldovei, joi, vineri, sâmbătă şi duminică se va desfăşura un for internaţional cu participarea unui număr mare de ţări.

În acelaşi timp, Marian Lupu a mai adăugat că unii colegi de alianţă, care au cerut o pauză (Mihai Ghimpu şi Partidul Liberal – nota red.), insistă asupra convocării mai întâi a şedinţei Consiliului alianţei şi numai apoi a şedinţei legislativului Moldovei. Conform afirmaţiilor lui Lupu, acest lucru „ar fi foarte logic”.

„Dacă cineva doreşte foarte mult să tragă de timp, să se dea în showuri, spectacole etc. – atunci domnul Ghimpu are dreptate – lasă să se mai potolească puţin ploaia, temperatura şi tensionările să se mai domolească un pic”, a declarat Marian Lupu, menţionând că „unii colegi evită să participe la şedinţele alianţei şi discutarea problemelor, preferând să poarte dialog prin intermediul presei”.

Tot astăzi Marian Lupu a specificat că prim-ministrul şi preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, a refuzat să vină la şedinţa alianţei de guvernare, convocate de Partidul Democrat.

Amintim, că din cauza acestor disensiuni în cadrul alianţei şedinţa parlamentului deja a fost amânată vinerea precedent, 24 iunie, pentru începutul săptămânii curente. Aceste disensiuni în alianţă au apărut în urma schimbul dur de replici dintre liberal-democratul Vladimir Filat, şi numărul doi pe lista Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Săptămâna trecută cei doi politicieni au făcut declaraţii de rezonanţă referitoare la trecutul şi prezentul fiecăruia. Din afirmaţiilor lor, s-a constatat că Vladimir Plahotniuc îşi impune Moldovei propriile reguli ale jocului, fiind monopolist în mai multe domenii ale economiei şi supunându-şi justiţia ţării, iar Vladimir Filat este de multă vreme „regele contrabandei”, administrând „ţara Ipteh”. Aceste confruntări au generat criza în cadrul alianţei de guvernare şi, practic, au destrămat-o.