A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

În cadrul alegerilor locale de la Chişinău a fost utilizat sistemul de falsificare, care a fost pus în aplicare în cadrul alegerii preşedintelui României
Вторник, 26 мая 2020 г.
  • EUR: 19.32
  • USD: 17.73
  • RUB: 0.25
  • UAH: 0.66
Кишинев: 19/17 ° Завтра: 15/13 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto
În cadrul alegerilor locale de la Chişinău a fost utilizat sistemul de falsificare, care a fost pus în aplicare în cadrul alegerii preşedintelui României

16:47 2011-06-22

Класс!În cadrul alegerilor locale generale şi alegerile primarului municipiului Chişinău a fost utilizat sistemul de falsificare, care a fost pus în aplicare cu succes în cadrul alegerii preşedintelui României.

În cadrul alegerilor locale generale şi alegerile primarului municipiului Chişinău a fost utilizat sistemul de falsificare, care a fost pus în aplicare cu succes în cadrul alegerii preşedintelui României. Despre aceasta pentru portalul MOLDNEWS a comunicat expertul independent, ex-directorul institutului de metrologie, Igor Căldare.

Potrivit lui, preocupările vizavi de falsificările pregătite s-au confirmat parţial, deoarece, conform avertismentelor anterioare, au fost depistate mai multe tentative de falsificare a alegerilor locale de la Chişinău, însă în timp util au fost „constituite bariere” de prevenire. Totodată, el a adăugat că în timpul alegerilor a fost utilizată încă o metodă de falsificare, care a fost implementată cu succes în ţara vecină.

„Dar s-au folosit de o altă tehnologie, care a fost testată la alegerile prezidenţiale din România – adică, s-a blocat semnarea proceselor-verbale până la stabilirea numărului exact de voturi insuficiente”, a declarat Igor Căldare într-un interviu pentru portal, accentuând că „băieţii s-au dovedit a fi mult mai expeditivi”.

Totodată, el a adăugat că „au suplimentat numărul necesar” de voturi secţiile din suburbiile Chişinăului, care sunt foarte serios controlate – la nivel de preşedinţi şi membri ai comisiilor electorale. De asemenea, Igor Căldare a relatat că a văzut cum la primărie erau aduse procesele-verbale fără ştampile umede şi semnăturile preşedinţilor de comisii, pentru a „desena cifrele necesare, dacă va fi nevoie”.

El a fost susţinut de şeful organizaţiei neguvernamentale Moldova Mea, Feodor Ghelici, care de asemenea a specificat că prin declaraţiile cu privire la falsificările pregătite se rezolvau două probleme – prevenirea observatorilor, pentru ca aceştia să fie mai atenţi, şi înseşi falsificatorii, cu privire la control.
„Aici a acţionat factorul de anticipare şi ei (cei care au conceput falsificările – nota red.) nu au reuşit să le pună în aplicare în proporţiile în care erau planificate”, a încheiat Feodor Ghelici.

Amintim, că până la alegeri Feodor Ghelici şi Igor Căldare au prezentat o schemă de fraudare masivă a alegerilor locale de la Chişinău cu utilizarea ştampilelor şi votului multiplu.