A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

O organizaţie neguvernamentală a prezentat la Chişinău o schemă de fraudare masivă a alegerilor locale
Четверг, 02 июля 2020 г.
  • EUR: 19.25
  • USD: 17.18
  • RUB: 0.24
  • UAH: 0.64
Кишинев: 33/31 ° Завтра: 28/26 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


O organizaţie neguvernamentală a prezentat la Chişinău o schemă de fraudare masivă a alegerilor locale

12:28 2011-06-03

Класс!Organizaţia neguvernamentală „Congresul Societăţii Civile” a prezentat astăzi la Chişinău o schemă de fraudare masivă a alegerilor locale generale.
Potrivit liderului organizaţiei civile, ex-membrul Partidului Liberal Democrat, Fiodor Ghelici, falsificarea rezultatelor va începe la ora 18 seara, atunci când cea mai mare parte a populaţiei conştiente va veni deja la urnele de vot, iar atenţia observatorilor şi membrilor comisiilor va fi slăbită din cauza oboselii acumulate de peste zi.

Liderul organizaţiei neguvernamentale a comunicat că schema falsificărilor este una simplă – persoane pregătite din timp ştiu de cine din membrii biroului electoral să se apropie şi îi va arăta menţiunea făcută în paşaport sau pe o foaie cu denumirea partidului, pentru care intenţionează să voteze, după care membrul comisiei la întâmplară va bifa în preajma numelui alegătorului, care încă nu a venit la alegeri şi va pune ştampila Votat în fişa de însoţire a buletinului de identitate.

Toate acestea, în opinia lui Ghelici, se întâmplă în doar câteva clipe, iar observatorii nu observă şi nici nu aud acest lucru, întrucât stau la câţiva metri de la membrii comisiei, şi să observi această votare, membrul grupului mobil părăseşte secţia de votare şi cu ajutorul unor substanţe chimice îndepărtează ştampila din paşaport şi pleacă la următoarea secţie. Procesul de îndepărtare a fost demonstrat în mod expres jurnaliştilor de către un alt participant al conferinţei de presă – Igor Cpldare, care a menţionat că substanţele chimice, pe care el nu le-a numit, pot fi procurate în orice farmacie la preţ de 15 lei, iar cu ajutorul acestora pot fi îndepărtate din buletin până la două mii de ştampile.

Procedura a durat câteva minute şi pe o bucată de hârtie, prezentată de Igor Căldare într-adevăr, practic, a dispărut ştampila confecţionată cu numele Căldare.

"Nu este un truc, ci o reacţie chimică obişnuită. Vă asigur, că pe fişa de însoţire a buletinului nu va rămâne nici urmă de ştampilă. Bopseaua tipografică rămâne, dar iată ştampila – nu", a încheiat reprezentantul organizaţiei neguvernamentale.

Fiodor Ghelici a accentuat că ora actuală deja au fost create grupuri mobile de persoane, care trebuie să se deplaseze dintr-un sector al oraşului în altul, şi să voteze de, cel puţin, cinci ori fiecare.