A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Marian Lupu a încercat să împiedice participarea opoziţiei la Comitetul de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
Воскресенье, 31 мая 2020 г.
  • EUR: 19.4
  • USD: 17.63
  • RUB: 0.25
  • UAH: 0.66
Кишинев: 15/13 ° Завтра: 16/14 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Marian Lupu a încercat să împiedice participarea opoziţiei la Comitetul de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

15:46 2011-05-30

Класс!Preşedintele interimar şi speakerul parlamentului, Marian Lupu a încercat să împiedice participarea opoziţiei la Comitetul de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Declaraţia a fost făcută pentru portalul MOLDNEWS de deputatul Partidului Comuniştilor, Grigore Petrenco, care fiind membrul comitetului este obligat să participe la lucrările acestuia.

„Domnul Lupu, la fel ca şi predecesorul său la funcţia de preşedinte interimar şi speaker al parlamentului, Mihai Ghimpu, face tot posibilul ca opoziţia să nu plece la şedinţa APCE şi să nu-şi prezinte punctul său de vedere”, a spus el, specificând că speakerul urma „să semneze formal actele şi documentele necesare” şi nu are nici un drept „să stabilească să plece sau să nu plece”.

„Acest gest din partea domnului Lupu atestă că el este predecesorul lui Mihai Ghimpu. Împiedicând activităţii Comitetului de Monitorizare, el pur şi simplu îl copiază pe Ghimpu, care consideră că dacă reprezentanţilor opoziţiei nu li se va permite să plece, atunci se va putea de evitat criticile la adresa sa”, a adăugat el.

Deputatul a subliniat că şedinţa nu a fost una ordinară, întrucât în cadrul acesteia a fost discutat procesul de monitorizare a ţărilor membre ale APCE, proces care, potrivit nenumăratelor declaraţii din partea autorităţilor moldoveneşti, se doreşte a fi finalizat.

„Aş dori să menţionez, că această şedinţă era una importantă, cel puţin, pentru că participanţii au discutat proiectul documentului cu privire la procedura de monitorizare a ţărilor membre ale APCE. În rezoluţia asupra proiectului este menţionată şi Republica Moldova”, a relatat Grigore Petrenco, adăugând că APCE consideră „necesară modificarea legislaţiei electorale din Moldova şi abandonarea procedurii de distribuire a mandatelor la alegeri concepute de Alianţa pentru Integrare Europeană”.

„Încercarea lui Marian Lupu de interzice participarea opoziţiei poate fi interpretată ca o dorinţă de a împiedica expunerea punctului de vedere, diferit de cel pe care îl are alianţa. Este o tentativă isterică, meschină şi jalnică, care merge pe urmele lui Ghimpu. Comitetul de Monitorizare a luat act de comportamentul domnului Lupu, calificând-o drept o încălcare flagrantă a angajamentelor Moldovei, şi intenţionează să adopte o adresă scrisă pe numele lui”, a conchis deputatul.