A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Partidul Comuniştilor atenţionează că în preajma alegerilor locale generale a început umflarea artificială a listelor electorale
Четверг, 04 июня 2020 г.
  • EUR: 19.54
  • USD: 17.44
  • RUB: 0.25
  • UAH: 0.65
Кишинев: 12/10 ° Завтра: 20/18 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Partidul Comuniştilor atenţionează că în preajma alegerilor locale generale a început umflarea artificială a listelor electorale

14:59 2011-05-27

Класс!Partidul Comuniştilor atenţionează că în preajma alegerilor locale generale a început umflarea artificială a listelor electorale cu persoane nedomiciliate în localităţile concrete. O declaraţie în acest sens a fost făcută de deputatul PCRM, Sergiu Sârbu în cadrul unei conferinţe de presă.

"Noi cunoaştem foarte bine, că la alegerile locale votează doar acei alegători care au viză de domiciliu în circumscripţia respectivă. Avem foarte multe cazuri, în special în suburbii, când intenţionat într-un apartament sau într-o casă la loc de domiciliu se înscriu câte 50 de persoane, pentru a majora posibilitatea votării pentru anumiţi candidaţi. Este o acţiune absolut ilegală”, a spus el.

Deputatul a mai adăugat că au fost înregistrate cazuri de manipulare cu listele studenţilor , care sunt impuşi să-şi prelungească viza de domiciliu la Chişinău încă pe trei ani, deşi aceştia susţin deja examenele de stat şi nu mai au nevoie de ea.

„Am constat şi încălcări din partea instituţiilor de învăţământ, administraţiile cărora impun studenţii, care susţin deja examenele de stat şi viza de reşedinţă a cărora expiră, să o prelungească încă pe trei ani. Imaginaţi-vă numărul alegătorilor înscrişi pe liste”, a menţionat Sergiu Sârbu.

Al a adăugat că sun t înregistrate multe cazuri de intimidare a candidaţilor şi alegătorilor, manipulare a urnei mobile, care va fi adusă numai la acei alegători alegerea cărora este cunoscută organelor electorale, şi nu la toţi doritorii cum prevede legea.

În plus, PCRM are probleme după ce Comisia Electorală Centrală cu o săptămână până la alegeri a emis o circulară, prin care interzice înregistrarea în calitate de observatori a candidaţilor la funcţiile elective. CECul a recurs la această măsură, deşi comuniştii şi-au înregistrat reprezentanţii acum câteva săptămâni şi ar fi problematic de găsit, în termene restrânse, persoane pregătite din punct de vedere juridic.

Opoziţia îşi exprimă nemulţumirea faţă de acel fapt că în ţară continuă agitaţia ilegală – „afişele sunt plasate pe ziduri, pe pereţii instituţiilor publice, tipărirea nu este finanţată din fondurile electorale, are loc folosirea masivă a automobilelor de serviciu pentru transportarea materialelor de propagandă, în timpul campaniei cei care candidează nu-şi suspendă activităţile sale de bază, sunt expediate scrisori de propagandă nominale, ceea ce violează secretul datelor personale”.

Sergiu Sârbu a accentuat că Partidul Comuniştilor nu va permite încălcări la alegeri şi va face tot pentru a le contracara.