A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Oponenţii lui Vladimir Voronin îi recunosc contribuţia sa majoră la consolidarea statalităţii moldoveneşti
Вторник, 26 мая 2020 г.
  • EUR: 19.32
  • USD: 17.73
  • RUB: 0.25
  • UAH: 0.66
Кишинев: 19/17 ° Завтра: 15/13 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Oponenţii lui Vladimir Voronin îi recunosc contribuţia sa majoră la consolidarea statalităţii moldoveneşti

13:47 2011-05-25

Класс!Oponenţii celui de-a treilea preşedinte al Moldovei, liderului Partidului Comunist din opoziţie, Vladimir Voronin, îi recunosc contribuţia sa majoră la consolidarea statalităţii moldoveneşti. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unei „Mese rotunde” organizate de portalul Ava.MD.

Conform afirmaţiilor politologului Eduard Volcov, data de 7 aprilie a demonstrat foarte clar cât de departe a avansat românizarea ţării, fapt care l-a impus să privească altfel partidele politice din Moldova, o parte din ele fiind orientate spre România şi nesusţinând ideea menţinerii statalităţii moldoveneşti.

„Am fost de mai multe ori la preşedinţie şi ştiţi, ce mi-a spus consilierul preşedintelui, Sergiu Mocanu? El a spus, „sunt aici pentru că Voronin este un statalist”. Chiar şi un unionist cum este Mocanu a devenit statalist pe timpurile lui Voronin”, a declarat analistul politic, menţionând că este încă un motiv pentru care liderul comuniştilor din Moldova, în pofida plecării partidului în opoziţie, îşi păstrează cel mai înalt rating din ţară.

Acelaşi lucru l-a susţinut şi Victor Stepaniuc, care a părăsit PCRM în favoarea partidului „Moldova Unită”, apreciind înalt contribuţia lui Voronin laconsolidarea statalităţii Moldovei.

„Ar trebui de recunoscut, că Vladimir Voronin este o persoană remarcabilă şi a intrat pentru totdeauna în istoria statului nostru. Voronin este un statalist şi de la bun început, din anul 1993 – pe fundalul românizării din acele vremuri – Partidul Comuniştilor a fost privit ca un partid de stânga şi un partid al apărătorilor statalităţii moldoveneşti”, a spus Victor Stepaniuc.

Totodată, politologul şi membrul Partidului Democrat, Alexei Tulbure a specificat că cel de-al treilea preşedinte al Moldovei a reuşit să facă ceea, pentru ce s-au luptat fără sorţi de izbândă guvernările precedentă ale ţării – marginalizarea spiritului naţionalist al unei anumite părţi a societăţii.

„Până în anul 2001 diverşi domni, cum este [Nicolae] Dabija, puteau să iasă şi să rostească prostii şi absurdităţi de orice gen, şi acestea să fie percepute pe deplin şi în general ca lucruri social acceptabile. Voronin a creat în societate o atmosferă minunată, când lucrurile vizibil naţionaliste, xenofobe şi dezgustătoare erau marginalizate de opinia publică, fiind pur şi simplu imposibil, cum se obişnuia anterior, să se repete cele 10 porunci ale românului adevărat”, a declarat Tulbure.

Totodată, el a ţinut să accentueze cu regret că pe timpul guvernării actualei Alianţe pentru Integrare Europeană totul „din nou se schimbă” şi acei ani revin.