A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Autorităţile moldoveneşti nu sunt deranjate de faptul că adunarea „Parteneriatului Estic” este condusă de un politician cu viziuni antimoldoveneşti
Среда, 08 июля 2020 г.
  • EUR: 19.53
  • USD: 17.32
  • RUB: 0.24
  • UAH: 0.64
Кишинев: 16/14 ° Завтра: 21/19 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Autorităţile moldoveneşti nu sunt deranjate de faptul că adunarea „Parteneriatului Estic” este condusă de un politician cu viziuni antimoldoveneşti

12:30 2011-05-05

Класс!Autorităţile moldoveneşti nu sunt deranjate de faptul că adunarea programului „Parteneriatului Estic” (Euronest) este condusă de un politician ucrainean cu viziuni antimoldoveneşti, Boris Tarasiuk. Anunţul a fost făcut în cadrul unui briefing de către preşedintele interimar şi preşedintele Parlamentului Moldovei, Marian Lupu.

Potrivit oficialului, adunarea parlamentară a „Parteneriatului Estic” constituie o platformă nu pentru discutarea problemelor bilaterale, ci doar pentru activitatea comună a ţărilor care fac parte din această organizaţie în cadrul integrării europene.

„Noi foarte clar divizăm, inclusiv conform regulamentului adunării interparlamentare, problemele de ordin bilateral, care rămân a fi tratate în baza relaţiilor bilaterale”, a spus Marian Lupu, atenţionând că „este normal” în cadrul „unui dialog civilizat între ţări, mai ales, între cele vecine”.

Marian Lupua comunicat că autorităţile de la Chişinău nu au nici un motiv ca să-şi exprime îngrijorarea cu privire la această numire, deoarece „adunarea parlamentară va aborda numai acele probleme, care se vor încadra în politica integrării europene a ţărilor membre ale iniţiativei respective”.

Amintim că preşedintele comisiei pentru integrare europeană din Rada Supremă a Ucrainei, Boris Tarasiuk a declarat că autorităţile moldoveneşti nu şi-au onorat angajamentele faţă de Ucraina în vederea transmiterii terenului din apropierea localităţii Palanca, motivând cu situaţia preelectorală. În plus, Tarasiuk a specificat că Ucraina a făcut multe pentru ţara noastră şi ea „nu are datorii faţă de Moldova”, în timp ce partea moldovenească trebuie să-şi „revizuească poziţiile faţă de onorarea angajamentelor sale” şi atunci, posibil, va avea mai mult timp pentru a-şi  concentra atenţia asupra integrării europene.

Anterior, oficialii de la Chişinău, inclusiv premierul, Vladimir Filat, ministrul de  Externe, Iurie Leancă, şi adjunctul acestuia, Andrei Popov, au declarat că problema transmiterii terenului din preajma autostrăzii Odesa-Reni, care traversează teritoriul molddovenesc, este dificilă nu din cauza situaţiei politice, dar din cauza meticulozităţii lucrărilor realizate pentru delimitarea şi demarcarea frontierelor.