A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Grigore Petrenco: În relaţiile dintre Moldova şi România s-a schimbat doar retorica Chişinăului, în tip ce Bucureştiul continuă să nu recunoască statalitatea moldovenească
Суббота, 06 июня 2020 г.
  • EUR: 19.48
  • USD: 17.39
  • RUB: 0.25
  • UAH: 0.65
Кишинев: 19/17 ° Завтра: 24/22 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Grigore Petrenco: În relaţiile dintre Moldova şi România s-a schimbat doar retorica Chişinăului, în tip ce Bucureştiul continuă să nu recunoască statalitatea moldovenească

15:44 2011-04-28

Класс!În relaţiile dintre Republica Moldova şi România s-a schimbat doar retorica Chişinăului, în tip ce Bucureştiul continuă să nu recunoască independenţa şi statalitatea deplină a Moldovei. Astfel deputatul comunist Grigore Petrenco a comentat vizita preşedintelui interimar, Marian Lupu, în România.

„Consider că în ultimii doi ani s-au schimbat preponderent declaraţiile de la Chişinău. La Bucureşti, însă, ele au rămas aceleaşi. Chiar declaraţiile lui Băsescu: autorităţile oficiale de la Bucureşti presupun că Moldova este al doilea stat român, consideră că moldoveni nu există, că noi toţi suntem români – aceasta am auzit în repetate rânduri de la Băsescu. Astăzi s-a schimbat doar retorica Chişinăului. Guvernarea noastră a pierdut toate poziţiile. Problemele au rămas aceleaşi”, a spus Grigore Petrenco.

„Chişinăul nu insistă oficial asupra adoptări şi ratificării acordului de bază, şi să vedeţi că pe parcursul vizitei lui Lupu la Bucureşti nimeni nici nu va auzi despre acordul de bază. Autorităţile nu insistă asupra acordului cu privire la frontierele de stat dintre Republica Moldova şi România – ceea ce a fost semnat nu are absolut nimic comun cu recunoaşterea frontierelor de stat. Este un acord tehnic”, a mai adăugat deputatul.

În plus, reprezentantul PCRM a atenţionat şi asupra componenţei delegaţiei, care în cea mai mare parte este reprezentată de Partidul Democrat.

„În general, această vizită a lui Lupu este foarte stranie. Din şase persoane – patru sunt membrii Partidului Democrat şi de aceea au apărut multe întrebări, de ce în delegaţie nu a fost inclusă opoziţia?”, a adăugat el, accentuând că s-a interesat de ce opoziţia nu fost inclusă în componenţa delegaţiei, la care i s-a răspuns că „nu este o delegaţie parlametară, dar e o delegaţie la nivel de preşedinte interimar”, însă în acelaşi timp în delegaţie a fost inclus deputatul PDM, Igor Corman.

De asemenea, deputatul a mai atenţionat că vizita a avut loc în perioada campaniei electorale în cadrul alegerilor locale din Moldova.

„Este un sprijin politic pentru domnul Lupu şi partidul său”, a declarat el, adăugând că opoziţia a observat de mult timp coerenţa acţiunilor dintre democraţii lui Lupu şi liberalii lui Ghimpu în parlament.