A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Participanţii la protestele din aprilie îl acuză pe Vladimir Filat, că acesta i-ar fi folosit în campania electorală
Суббота, 26 сентября 2020 г.
  • EUR: 19.53
  • USD: 16.77
  • RUB: 0.22
  • UAH: 0.59
Кишинев: 28/26 ° Завтра: 19/17 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Participanţii la protestele din aprilie îl acuză pe Vladimir Filat, că acesta i-ar fi folosit în campania electorală

14:05 2011-04-07

Класс!Participanţii la protestele din aprilie îl acuză pe Vladimir Filat, că acesta i-ar fi folosit în campania electorală. Cu o declaraţie în acest sens unii de ei s-au adresat astăzi prim-ministrului şi liderului PLDM în cadrul întâlnirii cu prilejul aniversării a doi ani de la evenimentele din aprilie. În cadrul întâlnirii cu şeful cabinetului de miniştri, participanţii protestelor în mod repetat au atras atenţia presei asupra faptului că actuala guvernare nu vine în ajutorul şi în susţinerea adepţilor săi, pe care doi ani în urmă i-a scos în centrul oraşului.

Potrivit declaraţiilor foştilor manifestanţi, până în prezent ei sunt chemaţi în diferite instanţe, iar dosarele penale încă sunt în curs de investigare, ceea ce nu le permite multor tineri să-şi perfecteze paşapoarte străine şi să plece în vacanţă ori la muncă în străinătate. În acest sens, tinerii au făcut un apel către prim-minstru să soluţioneze situaţia, specificând că numai în or. Cahul cu probleme de acest fel se confruntă un mare număr de tineri.

Un alt participant activ al revoltelor din aprilie, care a distrus camera video al grupului de cameramani ai postului public de televiziune Moldova 1, Anatol Mătăsaru, a comunicat, că urmărirea penală pe numele lui continuă, structurile de stat s-au adresat în instanţa de judecată, cerând de la participantul protestelor 1 milion de lei.

Între timp, Vladimir Filat a anunţat, că nu-i poate ajuta cu nimic, întrucât „nu este în drept să dea indicaţii organelor de drept cum să procedeze”, provocând astfel printre protestatari un val de indignare.

„Ne-aţi folosit în campania electorală. Eu nu mai vrea să vă ascult”, a declarat Anatol Mătăsaru, subliniind că în afară de dânsul, Vladimir Filat, ca unul dintre organizatorii protestelor din 7 aprilie, „i-a minţit încă şi pe toţi aceşti tineri”.

În replică la acuzaţie, premierul a specificat că el „a fost şi atunci, în 7 aprilie pe piaţă împreună cu tinerii, şi acum este cu ei”, însă în această situaţie nu-i poate ajuta cu nimic, deoarece „niciodată nu a intervenit în activitatea organelor de drept şi în viitor nu intenţionează să o facă”.

Anterior, acuzaţii în adresa lui Vladimir Filat au fost aduse de către legionarii români, care au aprticipat în proteste şi care şi-au coordonat acţiunile sale cu conducerea PLDM, iar mai târziu au declarat că Ministerul Justiţiei refuză să înregistreze organizaţia Noua Dreaptă, care şia propus drept unul din obiectivele sale unirea Republicii Moldova cu România.

Amintim, că la 7 aprilie, 2009, , la Chişinău au avut loc tulburări în mase, provocate de partidele politice, nemulţumite de rezultatele alegerilor parlamentare, în care a învins Partidul Comuniştilor. Ca urmare a revoltelor, au fost devastate şi incendiate clădirile parlamentului şi Preşedinţiei, pe ele fiind arborate steagurile României şi UE.