A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: URL

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: Name

Filename: libraries/content.php

Line Number: 619

Vladimir Voronin: Toate acţiunile alianţei de guvernare reprezintă o continuare a loviturii de stat din 7 aprilie, 2009
Суббота, 04 июля 2020 г.
  • EUR: 19.43
  • USD: 17.23
  • RUB: 0.24
  • UAH: 0.63
Кишинев: 28/26 ° Завтра: 32/30 °
Politica | Social si cultura | Economie si finante | Sport | Infractiuni | Externe | 
MOLDNEWS TV | 
Galerie video | Galerie foto


Vladimir Voronin: Toate acţiunile alianţei de guvernare reprezintă o continuare a loviturii de stat din 7 aprilie, 2009

11:49 2011-04-06

Класс!Toate acţiunile alianţei de guvernare reprezintă o continuare a loviturii de stat din 7 aprilie, 2009. Anunţul a fost făcut în cadrul unui briefing de liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin.

Potrivit acestuia, doi ani în urmă, la 7 aprilie, 2009, s-a declanşat „o lovitură repentă de stat”, ai cărei organizatori a devenit actuala guvernare a ţării în ansamblu. Opinia sa liderul comuniştilor din Moldova şi-a argumentat-o, inclusiv prin faptul, că nici până în prezent nu are răspusuri la cele şapte întrebări, pe care dumnealui le-a adresat conducerii ţării, MAI şi Procuratirii Generale cu referire la revoltele din aprilie.

„Un an în urmă Alianţa a organizat o aniversare fastuoasă a acestei zile. Atunci aprecierile liderilor din Alianţă erau categorice şi univoce – chipurile, a fost o revoluţie democratică. În Moldova, şi în străinătate s-au difuzat publicaţii aprinse, semnate de liderii Alianţei. Aceştea cu toţii ţineau discursuri înflăcărate, organizau mitinguri în capitală. Mai târziu autorităţilea într-un fel şi-au dat seama, că iarăşi au vorbit de prisos şi au început să-l urmărească pe Voronin, încercând să-l priveze de imunitatea parlamentară – fie pentru că nu am înăbuşit această revoluţie, manifestând neglijenţă, fie pentru că am organizat această revoluţie”, a spus ex-preşedintele subliniind că este „recunoscător în faţa miilor de cetăţeni, care au ieşit atunci în apărarea onorii şi demnităţii mele, oprind paza actualului regim ce depăşi-se orice limită”.

„Reiterez, atunci am pus comisiei şapte întrebări, la care aşa şi nu s-a mai răspuns. Acest fapt a demonstrat, în mod convingător, nu numai că a fost o înţelegere între actuala guvernare şi devastatorii şi organizatorii evenimentelor din 7 aprilie, dar, în primul rând, faptul că acei devastatori şi actuala guvernare moldovenească, în estenţă, reprezintă acelaşi lucru”, a evidenţiat acesta.

Totodată, dumnealui a specificat că istoria va fi cea care va judeca organizatorii şi executorii loviturii de stat, şi acest lucru se va întâmpla foarte curând.„Fără comisii de anchetă a devenit foarte clar, că organizatorii şi executorii pogromurilor, autorii batjocurii asupra simbolicii statale sunt actualii lideri ai Alianţei de guvernământ, cu toţii fără excepţie. A rămas doar să se clarifice un mic detaliu – dacă au fost evenimentele din 7 aprilie o tentativă conştientă de lovitură de stat sau consecinţă a indolenţei organizatorice a provocatorilor politici? Dar şi la această întrebare societatea moldovenească deja a găsit un răspuns. Absolut tot, ce nu ar întreprinde Alianţa de guvernare după venirea sa la putere este, de fapt, o adevărată lovitură repentă de stat”, a comunicat Vladimir Voronin.

Potrivit acestuia, „cum va fi pedeapsa – milostivă sau aspră – noi vom vedea deja foarte curând”.

„Cum spuneau grecii antici: „Adevărul întotdeauna îi prinde pe mincinoşi şi sperjuri”. Şi eu sunt convins, că deja foarte curând noi vom deveni martorii acestui lucru”, a încheiat Vladimir Voronin.

Amintim, că la data de 7 aprilie, 2009, la Chişinău au avut loc tulburări în mase, provocate de partidele politice, nemulţumite de rezultatele alegerilor parlamentare, în care a câştigat Partidul Comuniştilor. Ca urmare a revoltelor, au fost devastate şi incendiate clădirile parlamentului şi Preşedinţiei, pe ele fiind arborate steagurile României şi UE.